Vakantiepark Les Doyards Vielsalm in de Ardennen

Vakantiepark Les Doyards Vielsalm in de Ardennen

Vakantiepark Les Doyards Vielsalm in de Ardennen

Vakantiepark Les Doyards Vielsalm in de Ardennen

Algemene informatie over Les Doyards

Vakantiepark Les Doyards is rustig gelegen in aan het meer van Vielsalm (14ha). De 24 appartementen (voor 4 tot 6 pers) en 28 bungalows (voor 8 pers) bieden u een prachtig zicht op het meer of op de pyramide.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen en fietsen aangezien het vakantiepark Les Doyards nagenoeg autovrij is. Les Doyards is makkelijk toegankelijk met de auto via de E25 of E42 maar is ook een echte aanrader voor treinreizigers. Het station bevindt zich op slechts 100m van het vakantiepark. Het centrum van het stadje Vielsalm en de vele winkeltjes zijn op loopafstand van het park.

De omgeving van Les Doyards is rijk aan uitstapmogelijkheden, sportinfrastructuren, en animaties naar ieders’ wens. In de winter – bij sneeuwweer - is het de ideale streek om te skiën, sleeën, en langlaufen.

map-belgie

Park informatie

Parkvoorzieningen

Het meer en haar omgeving bieden ook veel andere ontspanningsmogelijkheden: vissen, fietsen, wandelen, luieren in het omringende gras…

Meer info over het vissen hier 

In de omgeving van vakantiepark Les Doyards heeft u een grote keuze aan sportactiviteiten: Mountainbike (verhuur op 400m), paardrijden in Mont-Le-Soy, kajak op de Amblève, minigolf en natuurlijk ook wintersport: langlaufpistes, alpineski in de Baraque Fraiture op slechts 15 km van het park.

Route

Sleutel adres:
Les Doyards
Rue de la Station, 5
6690 Vielsalm
Tel: +32/86.32.21.19
Fax: +32/86.32.28.82
info@ardennes-online.com

Via googlemaps

Fotoalbum

Krijg een goed beeld van het vakantiepark

Loading...

Omgeving

Wat er zoal te doen is in de omgeving van het vakantiepark

Wat je niet mag missen

Andere attracties 

Andere animaties 

 • De markt van Gouvy (de 2de en 4de donderdag van mei tot augustus van 8.30 tot 12.30 uur) – 16 km
 • De markt van Stavelot (elke donderdagochtend) – 20 km
 • Het carnaval van Houffalize (begin augustus) – 24 km 
 • De markt van Waimes (van 28 april tot 27 oktober: elke 2e en 4e vrijdag van de maand van 16.00 tot 20.00 uur) – 29 km
 • De markt van Malmedy (elke zondag van 9.00 tot 14.00 uur en elke vrijdag van 07.00 tot 13.00 uur) – 29 km
 • Van eind februari tot begin maart vinden d

Streekinfo

Houffalize is een typisch Ardeens dorpje in de Ourthevallei op ca. 25 km ten zuiden van het gekende La-Roche-en-Ardenne. De fameuse 'Panther', de Duitse tank die bij het Ardenne-offensief het overwicht had op de Britse en Amerikaanse, lokt nog steeds heel wat toeristen naar dit pittoreske plaatsje. In deze streek waar bossen en golvende weilanden elkaar afwisselen, kunt u prachtige wandeltochtan maken. Enkele tips voor uitstapjes in de omgeving: de stuwdam en het meer van Nisramont (15 km), Bastogne met zijn 'Historical Center' en Amerikaanse gedenkteken (19 km), het Luxemburgse Clervaux (20 km), het toeristische stadje La Roche-en-Ardenne (25 km) waar u aan rafting kunt doen, of Vielsalm (33 km) met in de buurt het wildpark 'Domaine du Monti'.

Vielsalm ligt schitterend midden in het ruige landschap van de Hoge Ardennen, zodat het ideale buitensportmogelijkheden biedt. Bèche-Fa is een uitgestekt bosgebied waar je prachtige mountain bike tochten kunt maken. In Mont-Le Soy kun je terecht voor paardrijden en langlaufen. Het riviertje de Salm heeft een zeer grillig verloop en biedt optimale mogelijkheden voor avontuurlijke wandelingen of trektochten. Het hele jaar door worden evenementen georganiseerd, zoals het Heksenfeest in juli. U vindt er de Archéoscope du Pays de Salm, het Musée du Coticule (slijpsteen), en struisvogelfarm, Baraque de Fraiture met alpine, langlaufpistes en sneeuwscooters. De beroemde waterval van Coo met kajakmogelijkheden ligt vlakbij.

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien?

 • Reisdocumenten: paspoort, voucher, reisroute, etc.
 • Lakens (indien niet inbegrepen in de huurprijs).
 • Bad en keukenlinnen.
 • Wc-papier.
 • Zaklamp (in geval van late aankomst).
 • IBAN en BIC codes.

Voor het vissen: visvergunning (te verkrijgen in het Postkantoor) en vergunning voor het meer (te verkrijgen bij de VVV kantoor).

Station op 100m van het park (lijn Luik-Luxemburg).

De dienst voor toerisme van Vielsalm (op 100m van het vakantiepark) is elke dag geopend van 10u tot 17u behalve op 25 december en 1 januari.

Libellule Style 1

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...
Powered by Maxxton