L'Espinette - vakantiepark Ardennen

L'Espinette

Algemene informatie over dit vakantiepark

Het kleinschalig familiepark ‘l’Espinette’ met slechts 44 bungalows is prachtig gelegen aan de rand van de Ardense bossen, midden in de Ourthevallei.

De bungalowtjes zijn functioneel ingericht en hebben een maximale capaciteit van 6 personen.
U kan kiezen tussen een woning op de begane grond of op het eerste verdieping.

Op slechts 3 km van het park treft u het stadje Hotton met alle nodige winkels, heerlijke restaurants en het ‘strand’ aan de oevers van de Ourthe. Het park is bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen maar ook als uitvalbasis voor talrijke adventure activiteiten.

Zie ook de groepsaccommodatie voor 56 personen ‘Espinette Adventure’ die gelegen is in het vakantiepark. Deze accommodatie beschikt over een professionele keuken, een groot terras en eetkamer (tot 80 personen).

Park informatie

Parkvoorzieningen

Talrijke sportmogelijkheden op het park: 2 tennisvelden (gratis behalve materiaal), minigolf (gratis), 1 badmintonveld (gratis, materiaal zelf mee te nemen), tafeltennis (gratis, materiaal zelf mee te nemen), beachvolley, petanquebaan, voetbalgoals, speeltuin voor kleintjes.

Gratis WIFI op het terras van het hoofgebouw alleen buiten toegankelijk.

In de dichte nabijheid van het park heeft u een ruime keuze aan sportactiviteiten: klimmen, abseilen, deathride, mountainbike, paardrijden, quadrijden, kajak, rafting, paintball, uitgestippelde wandelingen etc.


Route

Sleutel adres:
L’Espinette
Rue de l’Espinette 20
6990 Ny - Hotton
Tel: +32 86/32.27.17
espinette@ourthe-somme.be

Aanbevolen reisweg:
- Via Brussel: E411 rischting Namen/Luxemburg. Afrit 18 in Courrière, richting Marche (N4) tot Marche.*

- Via Luik: In Luik richting Ardennes/Luxembourg. Volg de ring tot afrit 37 (Seraing/Marche, in de tunnel). Blijf richting Marche volgen. Aan het voetbalstadium van Standard, de N63 nemen in de richting van Marche.

** In Marche richting Hotton. In Hotton rechtdoor over de brug en na ongeveer 3 km rechts richting Ny / Espinette. Het bungalowpark is gelegen aan de uitgang van het dorp, op de linkse kant. De sleutel van uw huisje kan u afhalen op de receptie van het park.

Fotoalbum L'Espinette

Activiteiten

Animatie

In de omringende dorpjes van de streek ‘Ourthe & Aisne’ staan het hele jaar door talrijke activiteiten op het programma: lokale of ambachtelijke markten, kermissen, culturele evenementen, fijnproeverwandelingen, carnavals, etc.

In juli en augustus kan u elke donderdagavond terecht op de ambachtelijke markt van Hotton.

Meer details over deze activiteiten kan u steeds per mail aanvragen.


Voor de kids

Het vakantiepark l’Espinette is bijzonder aan te raden voor gezinnen met jonge kinderen. Het park is inderdaad uitsluitend voorbehouden voor voetgangers, auto’s dienen op de voorziene parkings te blijven. Kinderen kunnen dus zorgeloos genieten van de ruimte speelruimtes van het park en de speeltuin.

In Hotton kunnen kinderen heerlijk genieten op het grote speelplein en het strand aan de oevers van de Ourthe.

Nog meer suggesties:

 • Het park ‘Chlorophylle’ in Dochamps waar u het bos op een originele wijze zal ontdekken.
 • Op ontdekkingstocht door de waterwereld door diverse pedagogische activiteiten, tentoonstellingen, etc. in Hotton en omgeving.
 • Tram door de Aisnevallei te Erezée.
 • Houtopia de kinderstad te Houffalize.

Omgeving

Bezienswaardigheden

De omgeving van het vakantiepark zal u verrassen door haar talrijke bezienswaardigheden. Eerst en vooral het dorpje Ny, één van de mooiste dorpjes van Wallonië.

De grotten van Hotton (5 km), ook genoemd ‘Grotten van Duizend en één Nacht’ met haar prachtige stalactieten (begeleide bezoeken). In het dorp ‘Wéris’; op slecht 7 km van het park, ‘The stonehenge’ van de Ardennen.

In de omringende bossen zal u talrijke dolmen en rotsblokken ontdekken waarvan de herkomst nog steeds een mysterie is.
Nog meer suggesties : Deulin (7km) en het wit kasteel van de 18de eeuw, Durbuy (9km), een waar paradijs voor fijnproevers, Marche-en-Famenne (12km) of La Roche (20 km)


Streekinfo

Barvaux
Een landelijk dorpje tussen Durbuy en Manhay. U kunt er terecht voor uw dagelijkse boodschappen. De prachtige omgeving nodigt uit voor lange wandelingen of fietstochten. Durbuy ligt op slechts 15 km, La Roche op 25 km en Hotton met Grotten '1001 nacht' op 9 km. In de winter kan er gelanglaufed en geskied worden in Baraque de Fraiture op 16 km afstand.

Durbuy-Barvaux
Durbuy volgens kenners het kleinste stadje ter wereld, ligt langs de Ourthe en aan de voet van de Ardennen. Voor liefhebbers van een goede keuken, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, is Durbuy een waar paradijs. Natuurlijk bestaat er volop gelegenheid om te wandelen, de Ourthe af te dalen per kajak, een tocht te maken met een mountain-bike of te paard het bos in te trekken. Enkele bezienswaardigheden in de buurt: de grotten '1001 nacht' in Hotton, de dolmen en menhirs in Wéris, de burcht van Logne.

Havelange
De gemeente Havelange bestaat uit een groot aantal dorpjes en gehuchten in het prachtig glooiende landschap van de Condroz. Liefhebbers van tafelgenoegens zullen zeker aan hun trekken komen: u kunt genieten van talrijke originele streekgerechten die direct bij de producent gekocht kunnen worden. De “Route du Fromage” begint een zekere bekendheid te genieten. Verder is de streek bezaaid met kastelen en andere architectonische pareltjes. Het dorpje Ossogne is zeker een bezoekje waard: de watermolen, het kasteel en de smalle straatjes met authentieke huizen en boerderijen.Havelange ligt centraal voor uitstapjes naar Namen, de Grotten van Han, het recreatiedomein te Chevetogne en Dinant.

Heure / Somal / Moresée
Heure is een landelijk dorpje en voor een groot gedeelte vrij hoog gelegen. U vindt er diverse restaurants van zeer goede kwaliteit. Het toeristenbureau bevindt zich in het centrum. Van hieruit vertrekken ook de meeste van de bewegwijzerde wandelingen van de streek. Moressée ligt op enkele kilometers van Heure. Hier geniet u van totale rust en een prachtig panorama. Zeer in trek bij wandelaars. Vlakbij vindt u Somal, een typisch Ardeens dorpje met vakwerkhuizen, gelegen in een dal. Afstand tot Durbuy ca 10 km, tot Marche 8 km, tot Rochefort 25 km.

Noiseux
Toeristisch dorpje in de Ourthevallei. Vanuit de meeste woningen heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. In de zomer kunt u gebruik maken van het speciaal aangelegde strand en de zonneweide. Van daaruit kunt u ook kano's te water laten. In het dorp zijn de nodige winkels (bakker, superette), evenals een restaurant. Noiseux bevindt zich op 7 km van Durbuy, Marche en Barvaux en behoort tot de gemeente Somme-Leuze.

Ny/Hotton
Het pittoreske dorpje Ny is een rustige deelgemeente (150 inwoners) van het bekende plaatsje Hotton (4 km). In deze streek waar de Ourthe de Aisne ontmoet, kunt u zich de Ardennen voorstellen als één aaneenschakeling van beboste ravijnen, snel stromende riviertjes en steile rotsen met hier en daar een burcht. Als u beslist de bezienswaardigheden in de omgeving een bezoekje te brengen, dan komt u zeker niet bedrogen uit. Er is Hotton, met zijn Faber molen en zijn grotten (ca. 5 km), 'Grotten van Duizend-en-één Nachten' genoemd omwille van haar sprookjesachtige druipstenen. Op minder dan 10 km bent u in Wéris; in de bossen rondom ziet u diverse menhirs en 2 dolmens waarvan de oorspronkelijke bestemming niet helemaal duidelijk is. Eveneens het bezoeken waard zijn het kleine en charmante Durbuy met zijn 17e eeuws kasteel (15 km) en La Roche (20 km). Zie ook Marche-en-famenne (12 km).

Ocquier
Ocquier ligt op slechts 8 km van Durbuy, bekend als het kleinste stadje ter wereld en de restaurants en tavernes ronde de “Grand’Place”. Het dorp geeft de typische aanblik van de Condroz streek en biedt alles wat een verblijf tot een geslaagde vakantie kan maken. Er is een openlucht zwembad, je kunt er eindeloos wandelen door de prachtig glooiende streek. In het dorp loop je van de ene verrassing naar de andere: de intieme “Cour des Moines” met geklasseerde huisjes, de Romaanse kerk en de Vieux Moulin… In de streek kun je de Grotten van 1001 Nacht (Hotton) bezoeken, maar ook de buxustuin in Durbuy, het kasteel van Modave... De sportievelingen kunnen hun hartje ophalen door de Ourthe per kajak af te varen of om een adventure sport te beoefenen, keuze genoeg!

Septon Domaine de Bellevue
Domaine de Bellevue, dat overigens zijn naam eer aan doet met het prachtige uitzicht vanuit alle bungalows, ligt op enkele kilometers afstand van Durbuy. Oneux, Septon, Tohogne, Heyd en Oppagne zijn pittoreske dorpjes met veel huizen in grijze natuursteen en behoren allen tot de gemeente Durbuy.

Somme-Leuze
Het dorp heeft door zijn uitzonderlijke ligging een panoramisch uitzicht op de uitlopers van de Ardennen. Twee rivieren, de Somme en de Ourthe meanderen door het landschap. Somme-Leuze biedt u alle ingrediënten voor een rustige vakantie te midden van een prachtige natuur. Het dorp ligt op 10 km van Durbuy.

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien?

 • Reisdocumenten: paspoort, voucher, reisroute, etc.
 • Het nodige om kosten ter plaatse te voldoen. In dit vakantiepark kan u enkel met Bancontact / VISA / Mastercard betalen.
 • Lakens (indien u deze niet besteld heeft)
 • Bad en keukenlinnen
 • Wc-papier
 • Zaklamp (in geval van late aankomst)
 • IBAN en BIC codes voor nederlanders
Powered by Maxxton