Loading...

Algemene informatie over L'Espinette

l’Espinette is een kleinschalig familiepark met slechts 44 bungalows is prachtig gelegen aan de rand van de Ardense bossen, midden in de Ourthevallei.

De bungalowtjes zijn functioneel ingericht en hebben een capaciteit van 4 tot 6 personen.  

Op slechts 3 km van vakantiepark L'Espinette treft u het stadje Hotton met alle nodige winkels, heerlijke restaurants en het ‘strand’ aan de oevers van de Ourthe. L'Espinette is bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen maar ook als uitvalbasis voor talrijke adventure activiteiten.

map-belgie

Park informatie

Parkvoorzieningen

Op het vakantiepark L'Espinette: een petanquebaan en een speeltuin voor kleintjes.

In de dichte nabijheid van het vakantiepark L'Espinette heeft u een ruime keuze aan sportactiviteiten: klimmen, abseilen, deathride, mountainbike, paardrijden, quadrijden, kajak, rafting, paintball, uitgestippelde wandelingen etc.

Route

Sleutel adres:
L’Espinette
Rue de l’Espinette 20
6990 Ny - Hotton
Tel: +32 86/32.27.17
info@ourthe-somme.be

Via googlemaps

Fotoalbum

Krijg een goed beeld van het vakantiepark

Loading...

Omgeving

Wat er zoal te doen is in de omgeving van het vakantiepark

Wat je niet mag missen

Andere attracties 

Andere animaties 

 • Het carnaval van Barvaux-sur-Ourthe (half maart) – 9 km
 • Markt en rommelmarkt in Barvaux-sur-Ourthe (op woensdag van 8.00 tot 13.00 uur) – 9 km
 • De “Saint-Martin” beurs in Bomal (11 november) – 13 km
 • Het carnaval “la grosse biesse“ in Marche-En-Famenne – 13 km
 • Het internationaal festival van levende standbeelden van Marche-En-Famenne (op 21 juli) – 13 km  
 • De markt “1900” in Marche-En-Famenne (op 15 augustus van 9.00 tot 19.00 uur) – 13 km
 • De markt in Marche-En-Famenne (op de 1ste en 3de maandag van de maand) – 13 km 
 • De planten en bloemenmarkt in Marche-En-Famenne (pinkstermaandag van 8.00 tot 19.00 uur) – 13 km
 • De rommelmarkt van Bomal (op zondag van 1 mei tot 1 november van 09.00 tot 13.00 uur) – 13 km
 • Ritten met paardenkoets in Marche-En-Famenne – 13 km
 • Het helikopterfeest in Tohogne (half april) – 13,5 km
 • Het carnaval van La-Roche-en-Ardenne – 20 km  
 • De markt van Comblain-Au-Pont (op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur) – 22 km
 • De markt van Forrières – 26 km
 • De markt van Rochefort – 26 km
 • De markt van Anthisnes (op de 1ste en 3de maandag van de maand) – 27 km
 • De markt van Warzée (op 21 juli van 7.00 tot 17.00 uur) – 30 km
 • Van eind februari tot begin april vinden de “grote vuren” in de regio plaats.

Streekinfo

Barvaux ligt aan de oevers van de Ourthe. U vindt hier leuke boetiekjes en gezellige restaurantjes. Er zijn talrijke buitensporten te beoefenen: kajak, mountain bike, adventure,… Het is een ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Durbuy (3 km) vormt daarbij de voornaamste trekpleister. Ook bekende plaatsjes als Marche (19 km), Hotton met de grotten van '1001 Nacht' (10 km) of La Roche met de beroemde ruîne (19 km) zijn van hieruit makkelijk bereikbaar.

Durbuy volgens kenners het kleinste stadje ter wereld, ligt langs de Ourthe en aan de voet van de Ardennen. Voor liefhebbers van een goede keuken, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, is Durbuy een waar paradijs. Natuurlijk bestaat er volop gelegenheid om te wandelen, de Ourthe af te dalen per kajak, een tocht te maken met een mountain-bike of te paard het bos in te trekken. Enkele bezienswaardigheden in de buurt: de grotten '1001 nacht' in Hotton, de dolmen en menhirs in Wéris, de burcht van Logne.

De gemeente Havelange bestaat uit een groot aantal dorpjes en gehuchten in het prachtig glooiende landschap van de Condroz. Liefhebbers van tafelgenoegens zullen zeker aan hun trekken komen: u kunt genieten van talrijke originele streekgerechten die direct bij de producent gekocht kunnen worden. De “Route du Fromage” begint een zekere bekendheid te genieten. Verder is de streek bezaaid met kastelen en andere architectonische pareltjes. Het dorpje Ossogne is zeker een bezoekje waard: de watermolen, het kasteel en de smalle straatjes met authentieke huizen en boerderijen. Havelange ligt centraal voor uitstapjes naar Namen, de Grotten van Han, het recreatiedomein te Chevetogne en Dinant.

Heure is een landelijk dorpje en voor een groot gedeelte vrij hoog gelegen. U vindt er diverse restaurants van zeer goede kwaliteit. Het toeristenbureau bevindt zich in het centrum. Van hieruit vertrekken ook de meeste van de bewegwijzerde wandelingen van de streek. Moressée ligt op enkele kilometers van Heure. Hier geniet u van totale rust en een prachtig panorama. Zeer in trek bij wandelaars. Vlakbij vindt u Somal, een typisch Ardeens dorpje met vakwerkhuizen, gelegen in een dal. Afstand tot Durbuy ca 10 km, tot Marche 8 km, tot Rochefort 25 km.

Toeristisch dorpje in de Ourthevallei. Vanuit de meeste woningen heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. In de zomer kunt u gebruik maken van het speciaal aangelegde strand en de zonneweide. Van daaruit kunt u ook kano's te water laten. In het dorp zijn de nodige winkels (bakker, superette), evenals een restaurant. Noiseux bevindt zich op 7 km van Durbuy, Marche en Barvaux en behoort tot de gemeente Somme-Leuze.

Het pittoreske dorpje Ny is een rustige deelgemeente (150 inwoners) van het bekende plaatsje Hotton (4 km). In deze streek waar de Ourthe de Aisne ontmoet, kunt u zich de Ardennen voorstellen als één aaneenschakeling van beboste ravijnen, snel stromende riviertjes en steile rotsen met hier en daar een burcht. Als u beslist de bezienswaardigheden in de omgeving een bezoekje te brengen, dan komt u zeker niet bedrogen uit. Er is Hotton, met zijn Faber molen en zijn grotten (ca. 5 km), 'Grotten van Duizend-en-één Nachten' genoemd omwille van haar sprookjesachtige druipstenen. Op minder dan 10 km bent u in Wéris; in de bossen rondom ziet u diverse menhirs en 2 dolmens waarvan de oorspronkelijke bestemming niet helemaal duidelijk is. Eveneens het bezoeken waard zijn het kleine en charmante Durbuy met zijn 17e eeuws kasteel (15 km) en La Roche (20 km). Zie ook Marche-en-famenne (12 km).

Ocquier ligt op slechts 8 km van Durbuy, bekend als het kleinste stadje ter wereld en de restaurants en tavernes ronde de “Grand’Place”. Het dorp geeft de typische aanblik van de Condroz streek en biedt alles wat een verblijf tot een geslaagde vakantie kan maken. Er is een openlucht zwembad, je kunt er eindeloos wandelen door de prachtig glooiende streek. In het dorp loop je van de ene verrassing naar de andere: de intieme “Cour des Moines” met geklasseerde huisjes, de Romaanse kerk en de Vieux Moulin… In de streek kun je de Grotten van 1001 Nacht (Hotton) bezoeken, maar ook de buxustuin in Durbuy, het kasteel van Modave... De sportievelingen kunnen hun hartje ophalen door de Ourthe per kajak af te varen of om een adventure sport te beoefenen, keuze genoeg…

Domaine de Bellevue, dat overigens zijn naam eer aan doet met het prachtige uitzicht vanuit alle bungalows, ligt op enkele kilometers afstand van Durbuy. Oneux, Septon, Tohogne, Heyd en Oppagne zijn pittoreske dorpjes met veel huizen in grijze natuursteen en behoren allen tot de gemeente Durbuy.

Het dorp heeft door zijn uitzonderlijke ligging een panoramisch uitzicht op de uitlopers van de Ardennen. Twee rivieren, de Somme en de Ourthe meanderen door het landschap. Somme-Leuze biedt u alle ingrediënten voor een rustige vakantie te midden van een prachtige natuur. Het dorp ligt op 10 km van Durbuy.

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien?

 • Reisdocumenten: paspoort, voucher, reisroute, etc.
 • Lakens.
 • Bad en keukenlinnen.
 • Wc-papier.
 • Zaklamp (in geval van late aankomst).
DSC_0001.jpg

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...
Powered by Maxxton