Vakantiepark Le Clos des Horlès - Virton in de Ardennen

Les Horlès 

Algemene informatie over vakantiehuisjes

‘Les Horlès’ is een klein gezinsvriendelijk vakantiepark dat deel uitmaakt van het recreatiecomplex Vallée de Rabais. De vakantiegangers van Horlès kunnen in alle rust genieten van alle faciliteiten van Vallée de Rabais – waaronder de grote speeltuin die de verbinding maakt tussen deze twee parken.

De bungalow vakantiehuisjes van Les Horlès zijn ingericht voor 8 personen en verspreid in groepjes op slechts 500m van het meer. Sommige vakantiehuisjes zijn geheel gelijkvloers, andere hebben een verdieping.

Park informatie

Parkvoorzieningen

Het meer is zonder twijfel een troef voor dit park, in het bijzonder tijdens de zomermaanden, u kan er zalig varen met een waterfiets of kajak. Vissen (vergunning voor 1 dag of een halve dag). In het vakantiepark zijn ook talrijke andere sportieve activiteiten: minigolf, tennis, squash, basket, jeu de boules, tafeltennis.

Een wasserette met wasmachine en droger staan ter beschikking. Wandelkaarten zijn verkrijgbaar aan de receptie.

In de dichte nabijheid van het park zijn volgende activiteiten mogelijk: paardrijden, zwemmen, mountainbike, wandelingen, kajak op de Semois, etc.


Route

Sleutel adres:
Vallée de Rabais - Receptie
Rue du Bonlieu
6760 Virton
Tel: 063.57.01.44
Fax: 063.57.14.42
rabais@ourthe-somme.be

Aanbevolen reisweg:
- Via Brussel: A411 richting Namen – Luxemburg.E411 volgen tot Habay, afrit 29. Daar richting Virton volgen. Na ongeveer 15km, enkele kilometers voor Virton links afslaan naar Vallée de Rabais.

- Via Luik: richting Ardennes volgen. De E25 tot in Bastogne/Neufchateau volgen. Neem de E411 richting Luxemburg/Arlon. E411 volgen tot Habay, afrit 29. Daar richting Virton volgen. Na ongeveer 15km, enkele kilometers voor Virton links afslaan naar Vallée de Rabais.De sleutel van uw huisje kan u afhalen op de receptie van het park.

Via googlemaps

Openingsuren van de receptie
Maandag en vrijdag : 9u tpt 12u30 en 13u30 -18u
Dinsdag woensdag en donderdag: op afspraak
Zaterdag: 9u-12u30 en 13u30-16u
Zondag: 13u30 tot 16u

SCHOOLVAKANTIES: Elke dag open

Indien u niet kan aankomen tijdens onze openingsuren of op de gereserveerde aankomstdag vragen wij u dit telefonisch te melden op het nummer 086/32.27.17 of op het park 063/57.01.44

Voor de dag van aankomst bij een arrangement (Pinksteren, Kerstmis, Nieuwjaar), is de receptie open zoals op vrijdag.

Fotoalbum Les Horlès

Loading...

Activiteiten

Animatie

In Juli en Augustus stelt het recreatieteam jong en oud een uitgebreid programma voor: Mountainbike, klimmen, boogschieten, dansavond, thema-avonden, nachtspelen, etc.

Tijdens het hele jaar worden talrijke animaties voorzien in de dorpjes van de omgeving: streekmarkten, rommelmarkten, ambachtsmarkten, muziekfeest in Virton (juni), straatartiesten in Chassepierre (voorlaatste weekend van augustus), kerstmarkten, etc.

Het team van de receptie zal u met veel plezier inlichten over deze mogelijkheden tijdens uw verblijf. 


Voor de kids

Het recreatieprogramma van de zomervakantie is voor jonge en wat oudere kinderen fantastisch uitgewerkt en geeft hen de mogelijkheid kennis te maken met andere kinderen / jongeren van het park op een sportieve of speelse wijze. Voor de kleinsten zijn meerdere speelpleinen voorzien (waarvan één extra grote en meerdere kleintjes).

Voor onze jongere gasten heeft de streek ook wat extra activiteiten te bieden:

 • De bizons boerderij en Animalaine te Bastogne.
 • Het Eurospace Center te Transinne.
 • Houtopia - de kinderwereld - te Houffalize.
 • Het attractiepark Walibi-Lorraine, etc.

Omgeving

Bezienswaardigheden

De pracht van de bossen, de bloemrijke weilanden, de natuurlijke gebieden, het godsdienstige, militaire of burgerlijke patrimonium van de Gaume vormen voor elk een ideale vakantiebestemming. Met als vertrekpunt het vakantiepark Vallée de Rabais zijn volgende uitstapjes een verplaatsing waard:

 • Militaire rondrit met een bezoek aan Montauban, Montmédy en de citadelle Vauban, het fort van de lijn Maginot – Fermont, etc.,
 • Folkloristische rondrit: het museum van de Gaume en de Canadese totem van Virton, de kapel van Torgny, etc.,
 • Architecturale rondrit: bezoek van diverse kastelen, kerken, kapellen, huizen en kloosters van de omgeving,
 • Natuur rondrit dankzij de talrijke uitgestippelde wandelingen,
 • Gastronomische rondrit: ontdekking van het bier en de kazen van Orval, de ‘Biscotin’ (de pastei van de Gaume), de Riesling van Torgny, de Pinot noir en Pinot gris van Latour.

Verder nog te ontdekken: prachtige typische dorpjes zoals Gérouville (opgericht door de monniken van Orval), Damvillers, Marville, Torgny (één van de mooiste dorpjes van Wallonie).
Vallée de Rabais is ook vlakbij de Franse en Luxemburgse grens gelegen – nog meer bestemmingen voor jullie uitstapjes!


Streekinfo

Gedinne
De gemeente Gedinne ligt in de omgeving van 2 valleien: ‘Haute-Meuse’ en ‘Semois’, die aan de wandelaars indrukwekkende landschapen bieden.

Semois/Bouillon

Wieg van de kruisvaarders in de middeleeuwen is Bouillon nu een gezellig stadje aan de Semois waar altijd wel iets te beleven is. Bezoek aan diverse musea en de burcht van Godfried van Bouillon. Geniet van uitstekende restaurants en de prachtige natuur. Vanuit Bouillon kunnen er prachtige dagtochten langs de Semois worden gemaakt. Het uitzicht vanuit Rochehaut is adembenemend.

Vitron

In het meest zuidelijke gedeelte van de provincie Luxemburg, in het hartje van de Gaume, ligt het kleine charmante stadje Virton. Haar heuvelachtige en bosrijke omgeving geniet van een buitengewoon micro-klimaat waardoor haar de naam van 'Belgische Provence' toegekend wordt. Virton ligt ideaal voor trips naar het fort van Montmédy (F), de abdij van Orval waar nog echt trapisten bier wordt gebrouwen en de stad Luxemburg met historisch centrum en heerlijke shopping mogelijkheden.

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien?

 • Reisdocumenten: paspoort, voucher, reisroute, etc.
 • Het nodige om kosten ter plaatse te voldoen (waarborg, eindschoonmaak en belasting). In dit vakantiepark kan u enkel cash, maestro, bancontact of met VISA/Mastercard betalen.
 • Lakens (indien u deze niet besteld heeft).
 • Bad en keukenlinnen.
 • Wc-papier.
 • Zaklamp (in geval van late aankomst).
 • IBAN en BIC codes.

Vraag bij de receptie om kortingsbonnen voor de diverse activiteiten uit de omgeving!

Opgelet: Het is verboden te zwemmen in het meer!

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...
Powered by Maxxton