Loading...

Vakantiepark in de Ardennen

Er zijn tientallen vakantieparken in de Ardennen. Ze variëren van klein tot groot en van luxe tot basic. Ardennen-Online heeft 10 vakantieparken in beheer. De vakantieparken zijn in verschillende gebieden gesitueerd. Sommige vakantieparken liggen vrij afgelegen en zijn populair onder wandelaars. Andere vakantieparken liggen dichtbij populaire gastronomische dorpjes en zitten in het luxesegment. Lees meer.

map-belgie

Park informatie

Parkvoorzieningen

Résidence Durbuy biedt diensten en infrastructuren voor een geslaagde vakantie.  

GEMEETELIJK OVERDEKT ZWEMBAD, gelegen aan de ingang van het park - Toegang betalend
Meer info 

OPEN LUCHT ZWEMBAD: open juni, juli en augustus - Toegang gratis

GRATIS WIFI beschikbaar in het park 

Overig beschikbare infrastructuur: een wasserette, een kinderspeelplaats, drie tafeltennistafels, twee petanquevelden, een voetbalveld en een volleybalveld. Gratis uitleen van fondue of raclettemachines, petanqueballen en verhuur van DVD’s. 

Wandelkaarten en boeken zijn bij de receptie te koop evenals tafeltennistafelsets, ijs en koude dranken (in het seizoen).  

La Brasserie de Bohon, gelegen naast het park: snacks, bieren, frisdranken, etc.

In de omgeving: kajak, Mountainbike, Adventure programma’s, paardrijden, golf, klimmen, abseilen, quadrijden, uitgestippelde wandelingen…

Openingsuren van de receptie

LAAG SEIZOEN
Maandag: van 9u tot 12u en van 14u tot 17u
Dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: op afspraak
Vrijdag: van 9u tot 12u en van 14u tot 20u
Zaterdag: van 9u -tot 12u 

SCHOOLVAKANTIES: elke dag open
Voor de dag van aankomst bij een arrangement (Pinksteren, Kerstmis, Nieuwjaar), is de receptie open zoals op vrijdag.

Indien u niet kan aankomen tijdens onze openingsuren of op de gereserveerde aankomstdag, vragen wij U dit telefonisch te melden op het nummer +32.86.21.46.00 of op het reservatiekantoor op het nummer +32.86.32.21.19

Route

Sleutel adres:
Résidence Durbuy - Receptie
Rue Fond Ste-Anne 2
6940 Durbuy
Tel: +32.86.21.46.00
Fax: +32.86.21.10.06
residence.durbuy@ourthe-somme.be

 Via googlemaps

Fotoalbum

Krijg een goed beeld van het vakantiepark

Loading...

Omgeving

Wat er zoal te doen is in de omgeving van het vakantiepark

Wat je niet mag missen

 • Het confituurbedrijf "Saint-Amour" in Durbuy – 3 km 
 • De ambachtelijke bierbrouwerij "La Ferme au Chêne" in Durbuy – 3 km
 • Het diamantenmuseum "Diamour" in Durbuy – 3 km
 • Het "Topiaires park" in Durbuy – 3 km
 • De kerstmarkt van Durbuy (van 22 november tot 5 januari) - 3 km
 • De schaatsbaan van Durbuy (van 22 november tot 5 januari) - 3 km
 • De labyrint van Barvaux-sur-Ourthe – 4 km
 • De romaanse kerken van Tohogne en Bomal – 8 km
 • De markt (la Petite Batte) in Bomal (elke zondag van 8 tot 13 uur) – 8 km
 • De kasteelhoeve van Grandhan – 8 km
 • De dolmen en menhir van Wéris - 8 km 
 • De grotten van Hotton – 13 km
 • Het Park Chlorophylle in Dochamps – 28 km
 • Le Monde Sauvage van Aywaille – 32 km
 • De grotten van Han – 43 km 

Andere attracties 

Andere animaties 

 • Het carnaval van Barvaux-sur-Ourthe (half maart) – 4 km
 • Markt en rommelmarkt in Barvaux-sur-Ourthe (op woensdag van 8.00 tot 13.00 uur) – 4 km
 • Het helikopterfeest in Tohogne (half april) – 7 km
 • De “Saint-Martin” beurs in Bomal (11 november) – 8 km
 • De rommelmarkt van Bomal (op zondag van 1 mei tot 1 november van 09.00 tot 13.00 uur) – 8 km
 • Li Terroir” lokale boerenmarkt in Hotton (1ste en 4de zaterdag van de maand van 9.00 tot 13.00 uur) – 13 km
 • Het carnaval van Hotton (het 2e weekend van de paasvakantie) – 13 km
 • Ritten met paardenkoets in Marche-En-Famenne – 20 km
 • Het carnaval “la grosse biesse“ in Marche-En-Famenne – 20 km
 • Het internationaal festival van levende standbeelden van Marche-En-Famenne (op 21 juli) – 20 km  
 • De markt “1900” in Marche-En-Famenne (op 15 augustus van 9.00 tot 19.00 uur) – 20 km
 • De markt in Marche-En-Famenne (op de 1ste en 3de maandag van de maand) – 20 km 
 • De planten en bloemenmarkt in Marche-En-Famenne (pinkstermaandag van 8.00 tot 19.00 uur) – 20 km
 • De markt van Warzée (op 21 juli van 7.00 tot 17.00 uur) – 20 km
 • De markt van Anthisnes (op de 1ste en 3de maandag van de maand) – 22 km
 • De markt van Comblain-Au-Pont (op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur) – 22 km
 • De markt met streekproducten in Marcourt (elke woensdag in juli en augustus van 17.00 tot 21.00 uur) – 23 km
 • De markt van Tinlot (op dinsdag van 15.00 tot 20.00 uur) – 27 km
 • De markt van Remouchamps (de 2e zaterdag van juni en de 1e zaterdag van mei, juli, augustus, september en oktober van 15.00 tot 19.00 uur) – 28 km
 • Het carnaval van La-Roche-en-Ardenne - 30 km  
 • Van eind februari tot begin april vinden de “grote vuren” in de regio plaats.

Streekinfo

Barvaux ligt aan de oevers van de Ourthe. U vindt hier leuke boetiekjes en gezellige restaurantjes. Er zijn talrijke buitensporten te beoefenen: kajak, mountain bike, adventure,… Het is een ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Durbuy (3 km) vormt daarbij de voornaamste trekpleister. Ook bekende plaatsjes als Marche (19 km), Hotton met de grotten van '1001 Nacht' (10 km) of La Roche met de beroemde ruîne (19 km) zijn van hieruit makkelijk bereikbaar.

Durbuy volgens kenners het kleinste stadje ter wereld, ligt langs de Ourthe en aan de voet van de Ardennen. Voor liefhebbers van een goede keuken, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, is Durbuy een waar paradijs. Natuurlijk bestaat er volop gelegenheid om te wandelen, de Ourthe af te dalen per kajak, een tocht te maken met een mountain-bike of te paard het bos in te trekken. Enkele bezienswaardigheden in de buurt: de grotten '1001 nacht' in Hotton, de dolmen en menhirs in Wéris, de burcht van Logne.

De gemeente Havelange bestaat uit een groot aantal dorpjes en gehuchten in het prachtig glooiende landschap van de Condroz. Liefhebbers van tafelgenoegens zullen zeker aan hun trekken komen: u kunt genieten van talrijke originele streekgerechten die direct bij de producent gekocht kunnen worden. De “Route du Fromage” begint een zekere bekendheid te genieten. Verder is de streek bezaaid met kastelen en andere architectonische pareltjes. Het dorpje Ossogne is zeker een bezoekje waard: de watermolen, het kasteel en de smalle straatjes met authentieke huizen en boerderijen. Havelange ligt centraal voor uitstapjes naar Namen, de Grotten van Han, het recreatiedomein te Chevetogne en Dinant.

Heure is een landelijk dorpje en voor een groot gedeelte vrij hoog gelegen. U vindt er diverse restaurants van zeer goede kwaliteit. Het toeristenbureau bevindt zich in het centrum. Van hieruit vertrekken ook de meeste van de bewegwijzerde wandelingen van de streek. Moressée ligt op enkele kilometers van Heure. Hier geniet u van totale rust en een prachtig panorama. Zeer in trek bij wandelaars. Vlakbij vindt u Somal, een typisch Ardeens dorpje met vakwerkhuizen, gelegen in een dal. Afstand tot Durbuy ca 10 km, tot Marche 8 km, tot Rochefort 25 km.

Toeristisch dorpje in de Ourthevallei. Vanuit de meeste woningen heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. In de zomer kunt u gebruik maken van het speciaal aangelegde strand en de zonneweide. Van daaruit kunt u ook kano's te water laten. In het dorp zijn de nodige winkels (bakker, superette), evenals een restaurant. Noiseux bevindt zich op 7 km van Durbuy, Marche en Barvaux en behoort tot de gemeente Somme-Leuze.

Het pittoreske dorpje Ny is een rustige deelgemeente (150 inwoners) van het bekende plaatsje Hotton (4 km). In deze streek waar de Ourthe de Aisne ontmoet, kunt u zich de Ardennen voorstellen als één aaneenschakeling van beboste ravijnen, snel stromende riviertjes en steile rotsen met hier en daar een burcht. Als u beslist de bezienswaardigheden in de omgeving een bezoekje te brengen, dan komt u zeker niet bedrogen uit. Er is Hotton, met zijn Faber molen en zijn grotten (ca. 5 km), 'Grotten van Duizend-en-één Nachten' genoemd omwille van haar sprookjesachtige druipstenen. Op minder dan 10 km bent u in Wéris; in de bossen rondom ziet u diverse menhirs en 2 dolmens waarvan de oorspronkelijke bestemming niet helemaal duidelijk is. Eveneens het bezoeken waard zijn het kleine en charmante Durbuy met zijn 17e eeuws kasteel (15 km) en La Roche (20 km). Zie ook Marche-en-famenne (12 km).

Ocquier ligt op slechts 8 km van Durbuy, bekend als het kleinste stadje ter wereld en de restaurants en tavernes ronde de “Grand’Place”. Het dorp geeft de typische aanblik van de Condroz streek en biedt alles wat een verblijf tot een geslaagde vakantie kan maken. Er is een openlucht zwembad, je kunt er eindeloos wandelen door de prachtig glooiende streek. In het dorp loop je van de ene verrassing naar de andere: de intieme “Cour des Moines” met geklasseerde huisjes, de Romaanse kerk en de Vieux Moulin… In de streek kun je de Grotten van 1001 Nacht (Hotton) bezoeken, maar ook de buxustuin in Durbuy, het kasteel van Modave... De sportievelingen kunnen hun hartje ophalen door de Ourthe per kajak af te varen of om een adventure sport te beoefenen, keuze genoeg…

Domaine de Bellevue, dat overigens zijn naam eer aan doet met het prachtige uitzicht vanuit alle bungalows, ligt op enkele kilometers afstand van Durbuy. Oneux, Septon, Tohogne, Heyd en Oppagne zijn pittoreske dorpjes met veel huizen in grijze natuursteen en behoren allen tot de gemeente Durbuy.

Het dorp heeft door zijn uitzonderlijke ligging een panoramisch uitzicht op de uitlopers van de Ardennen. Twee rivieren, de Somme en de Ourthe meanderen door het landschap. Somme-Leuze biedt u alle ingrediënten voor een rustige vakantie te midden van een prachtige natuur. Het dorp ligt op 10 km van Durbuy.

Niet vergeten voordat u naar Résidence Durbuy komt

Denk eraan voordat u vertrekt! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien?

 • Reisdocumenten: paspoort, voucher, reisroute, etc.
 • Het nodige om kosten ter plaatse te voldoen. In dit vakantiepark kan u enkel cash, maestro, bancontact of met VISA/Mastercard betalen.
 • Lakens (indien niet inbegrepen in de huurprijs).
 • Bad en keukenlinnen.
 • Wc-papier.
 • Een badmuts en zwembroek (Zwemshorts zijn verboden en badmutsen verplicht).
 • Zaklamp (in geval van late aankomst).
 • IBAN en BIC codes.

Vraag bij de receptie om kortingsbonnen voor de diverse activiteiten uit de omgeving!

durbuy

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...
Powered by Maxxton