Loading...

Algemene informatie over Village de Vacances de Oignies

Vakantiepark Village de vacances de Oignies in het natuurgebied Viroin-Hermeton op 2 km van het centrum van Oignies-en-Thiérache, tegen de Franse grens.

De 80 bungalows in Village de vacances de Oignies van 6 tot 8 personen zijn verspreid in een bos van 12ha. Ze bieden de gast de warmte en gastvrijheid van een houten bungalow. De ruimte tussen de verschillende woningen maakt het mogelijk in alle rust en in harmonie met de natuur te verblijven. Met wat geluk zou u er zelfs een hert, een eekhoorn of everzwijn kunnen tegenkomen. De uitlopers van de Ardennen bieden een prachtig schouwspel bij elke nieuwe wandeling.

In de lente wordt de natuur langzaam wakker met de eerste zonneschijn. Maak een halte en bekijk de verse planten en bloemen, neem de tijd om een vogelzang te beluisteren. In de zomer is de temperatuur aangenaam, de bossen beschermen u van hoge temperaturen en bosbessen bedekken het bosgezicht. In de herfst groeien de paddestoelen en wagen wilde dieren een bezoekje aan het park. Een leuke tijd voor het bouwen van het hutje in het bos. In de winter bedekt de sneeuw het hele land en kunnen groot en klein genieten van de langlaufpistes van de omgeving.

Met 120 km² aan bossen, een echt paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

map-belgie

Park informatie

Parkvoorzieningen

Vakantiepark Village de vacances de Oignies beschikt over een gemeenschappelijke bungalow met tafeltennis, petanque, badminton of volleybalveld, een kleine speeltuin en een dierenpark.  Wasserette met wasmachine en droger. Wandelkaarten zijn te verkrijgen in de receptie.

Het vakantiepark is een ideaal startpunt voor talrijke sportactiviteiten: kajak op de Viroin, visvijver en paardrijden in Oignies, zwembad in Couvin.

De bossen in de omgeving van Village de vacances de Oignies bieden uitzondelijke mogelijkheden voor wild Spotten. Volg de FB pagina van het vakantiepark voor recente foto's.

Volg de FB pagina en Instagram pagina en de website voor actu ele info betreffende de Forest Cube.

* Exclusief energie- en schoonmaakkosten.

* Energiekosten inclusief voor de Forest Cube woningen.

Het vakantiepark maakt deel uit van Les Forêts d'Ardenne  

Openingsuren van de receptie

Maandag: 9u tot 11u en 15u tot 17u
Dinsdag, woensdag en donderdag: op afspraak
Vrijdag: 9u tot 11u en 15u tot 18u
Zaterdag : 9u tot 12u 
Zondag: Gesloten

SCHOOLVAKANTIES: Elke dag geopend behalve op woensdag.

Indien u niet kan aankomen tijdens onze openingsuren of op de gereserveerde aankomstdag vragen wij u dit telefonisch te melden op het nummer 086/32.21.19 of op het park 060/399.615.

Voor de dag van aankomst bij een arrangement (Pinksteren, Kerstmis, Nieuwjaar), is de receptie open zoals op vrijdag.

Route

Sleutel adres:
Village de vacances de Oignies
Rue du village de vacances 13
5670 Oignies-en-Thiérache
Tel: +32/60.399615
oignies@ourthe-somme.be

Via googlemaps

Fotoalbum

Krijg een goed beeld van het vakantiepark

Loading...

Omgeving

Wat er zoal te doen is in de omgeving van het vakantiepark

Wat je niet mag missen

Andere attracties 

Andere animaties 

 • De wandeling om de geschiedenis en de cultuur van Treignes te ontdekken – 12 km
 • De markt van Viroinval (de eerste zaterdag van de maand van april tot oktober van 8.00 tot 13.00 uur) – 13 km
 • De markt van Couvin (op woensdag van 8.00 tot 13.00 uur) – 16 km 
 • De markt van Mariembourg (op zondag van 8.00 tot 13.00 uur) – 17 km 
 • Het carnaval van Heer (begin maart) – 27 km
 • Van half februari tot begin april vinden de “grote vuren” in de regio plaats.

Streekinfo

Dinant, geboorte plaats van Adolphe Sax, ligt midden in het groen in de Maasvallei, op een 20-tal km van de Franse grens. Het stadje wordt gedomineerd door de indrukwekkende citadel die zowel te voet als met een kabelbaan bereikbaar is. De top biedt een groots uitzicht op de 'Parel van de Maas'. Op 5 km ten zuiden van Dinant ligt het Park van Furfooz, waar u kunt wandelen langs voorhistorische spelonken en overblijfselen van een Romeins en Middeleeuws fort. Andere bezienswaardigheden zijn bv: de abdij van Leffe, 'La Merveilleuse', één van de mooiste grotten van België, brouwerij 'Du Bocq' te Purnode (ca 11 km),… Het pretpark Mont-Fat met ondergronds netwerk, rotstuinen en speelplein wordt druk bezocht door gezinnen. Sportievelingen kunnen de Lesse afvaren per kajak, ook een rondvaart op de Maas behoort tot de mogelijkheden. In Rochefort, ontdek je het Archeologisch Park van Malagne, een van de grootse Romeinse villa's van Noord Gallië, de grot van Lorette-Rochefort of het Gravenkasteel, dat een prachtig uitzicht over de oude stad van Rochefort en de Famenne biedt.

Hastière bevindt zich op slechts 6 km van de Franse grens en vlakbij Dinant, toeristische trekpleister bekend in binnen- en buitenland om haar unieke ligging aan de Maas. Hastière biedt ook een aantal attracties, zoals grotten, een jachtclub (zeillessen). De meest bekende en spectaculaire aktiviteit blijft natuurlijk de beroemde afdaling van de Lesse per kajak of bestuurde boot. De indrukwekkende Maasvallei, wordt geflankeerd door rotspartijen (Freyr), kastelen en prachtig beboste hellingen.

Hour is een landelijk dorpje op ca 18 km van Dinant en op 5 km van de beroemde afvaart van de Lesse. De omgeving heeft veel te bieden: de grotten van Han en het wildpark, het kasteel van Celles, Dinant in de schitterende Maasvallei met haar citadel, kabelbaan en tochten op de rivier of gewoon om te flaneren.

De Thiérache, het gebied rond Oignies, is een waar genoegen voor iedereen die houdt van uitgestekte bossen en ongerepte natuur. Wist u dat het centrum van Europa '15 landen) in deze gemeente ligt? De uitlopers van de Ardennen bieden een prachtig schouwspel tijdens de uitgebreide wandelingen en fietstochten. Kenmerkend voor deze streek zijn ook de originele musea en een heuse stoomtrein die het hele zomerseizoen rijdt tussen Treignes en Mariembourg. In de winter zijn hier langlauf en alpineskipisten geopend.

Les Forêts d'Ardennes

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien?

 • Reisdocumenten: paspoort, voucher, reisroute, etc.
 • Het nodige om kosten ter plaatse te voldoen. In dit vakantiepark kan u enkel cash, maestro, bancontact of met VISA/Mastercard betalen.
 • Lakens (indien niet inbegrepen in de huurprijs).
 • Bad en keukenlinnen.
 • Wc-papier.
 • Een badmuts en zwembroek (Zwemshorts zijn verboden en badmutsen verplicht).
 • Zaklamp (in geval van late aankomst).
 • IBAN en BIC codes.

Vraag bij de receptie om kortingsbonnen voor de diverse activiteiten uit de omgeving!

Copie de DSC_0002.jpg

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...
Powered by Maxxton