Heeft u vragen? Bel ons +32 (0) 86 32 21 19
Selecteer uw taal:

Le Bochetay

Deze kan ingevuld worden per pagina

Le Bochetay

Algemene informatie

Het vakantiepark ‘Le Bochetay’ is rustig gelegen op een soms heuvelachtig terrein en is een ideaal startpunt voor wandelingen en fietstochten. De bungalows voor maximaal 6 personen zijn volledig gelijkvloers en liggen in groepjes verspreid in het bos. De binnenafwerking is steeds in hout wat een aangename sfeer geeft.

De omgeving Durbuy en Marche-en-Famenne waar dit parkje gelegen is, is rijk aan culturele en sportieve activiteiten.: kajak, klimmen, mountainbike, golf, paardrijden…

Het vakantiepark Le Bochetay is vooral aanbevolen voor gezinnen of vriendengroepjes die willen genieten van een rustige omgeving en de aangename sfeer van een houten bungalow.

 

Parkvoorzieningen

Aan de ingang van het park treft u het restaurant met groot terras en uitgebreide menukaart.Twee gemeenschappelijke barbecues met tafels en banken staan ter beschikking van de gasten met gastronomische ambities.

Sportinfrastructuur op het park : minigolf, tennis, basket en jeu de boules.

Activiteiten in de omgeving van het park : Mountainbike (huur van fietsen op 3km), kajak (10 km), paardrijden (5km), golf (6km), zwembad (6km), klimmen …

Op slechts 2 km van het park kan u zich in het fitness en balneotherapiecentrum laten verwennen (Club Evasion).

Animatie

In het Land van Valleien worden het hele jaar door talrijken activiteiten georganiseerd :

 • Elke woensdagochtend : markt in Barvaux
 • Elke zondagochtend : markt in Bomal
 • Carnaval van Marche-en-Famenne
 • Paas en chocolademarkt in Durbuy
 • Fijnproeverwandelingen
 • Juli en augustus : elke woensdagavond markt van steekproducten in Heure / Somme-Leuze.
 • Bloemenmarkt en vogelmarkt in Marche-en-Famenne.
 • Weekend van vergeten groenten in de ‘Le Pré Gourmand’ in Heure
 • Kerstmarkt en schaatsbaan in Durbuy (weekends van december).

Meer informatie over deze activiteiten kan u steeds per mail aanvragen.

Kids

De toegang tot het park met de wagen is begrensd met een bareel , jonge kinderen kunnen dan ook veilig wandelen in het vakantiepark en op de twee speelpleinen.

Kinderactiviteiten in de omgeving :

 • Het Provinciaal Domein van Chevetogne met 10 speelpleinen, een buitenzwembad en een kinderboerderij.
 • De grotten van Han en het dierenpark.
 • Boerengolf in Heure (variante van minigolf)
 • Het strand aan de Ourthe in Noiseux.

Wanneer wilt u verblijven?

Aantal personen

Plattegrond

Download hier de plattegrond

Plattegrond van het park Le Bochetay

Bezienswaardigheden

Te ontdekken in de omgeving :

Le Pré Gourmand : groentetuin met vergeten groenten in Heure

 • De Tuinen van het Domein van Chevetogne : tiental thematische tuinen
 • Durbuy, de kleinste stad ter wereld, bezoek aan de oude stad en het Topiary park (buxustuin)
 • De wandeling van Megalieten en het museum van Wéris
 • De Grotten van Han en de Grotten van Hotton
 • Het dorpje Chardeneux : één van de mooiste dorpjes van Wallonië
 • Het Domein van Hottemme : Tentoonstelling van meer dan 50 bioramas.
 • Malagne La Gallo Romaine in Rochefort : het leven van de Gallo-romeinen op de ruines van één van de grootste steden van Gallië

Streekinfo

Barvaux

Barvaux ligt aan de oevers van de Ourthe. U vindt hier leuke boetiekjes en gezellige restaurantjes. Er zijn talrijke buitensporten te beoefenen: kajak, mountain bike, adventure,…Het is een ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Durbuy (3 km) vormt daarbij de voornaamste trekpleister. Ook bekende plaatsjes als Marche (19 km), Hotton met de grotten van '1001 Nacht' (10 km) of La Roche met de beroemde ruîne (19 km) zijn van hieruit makkelijk bereikbaar.
 

Durbuy-Barvaux

Durbuy volgens kenners het kleinste stadje ter wereld, ligt langs de Ourthe en aan de voet van de Ardennen. Voor liefhebbers van een goede keuken, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, is Durbuy een waar paradijs. Natuurlijk bestaat er volop gelegenheid om te wandelen, de Ourthe af te dalen per kajak, een tocht te maken met een mountain-bike of te paard het bos in te trekken. Enkele bezienswaardigheden in de buurt: de grotten '1001 nacht' in Hotton, de dolmen en menhirs in Wéris, de burcht van Logne.
 
Havelange
De gemeente Havelange bestaat uit een groot aantal dorpjes en gehuchten in het prachtig glooiende landschap van de Condroz. Liefhebbers van tafelgenoegens zullen zeker aan hun trekken komen: u kunt genieten van talrijke originele streekgerechten die direct bij de producent gekocht kunnen worden. De “Route du Fromage” begint een zekere bekendheid te genieten. Verder is de streek bezaaid met kastelen en andere architectonische pareltjes. Het dorpje Ossogne is zeker een bezoekje waard: de watermolen, het kasteel en de smalle straatjes met authentieke huizen en boerderijen.Havelange ligt centraal voor uitstapjes naar Namen, de Grotten van Han, het recreatiedomein te Chevetogne en Dinant.
 

Heure/Somal/Moresée

Heure is een landelijk dorpje en voor een groot gedeelte vrij hoog gelegen. U vindt er diverse restaurants van zeer goede kwaliteit. Het toeristenbureau bevindt zich in het centrum. Van hieruit vertrekken ook de meeste van de bewegwijzerde wandelingen van de streek. Moressée ligt op enkele kilometers van Heure. Hier geniet u van totale rust en een prachtig panorama. Zeer in trek bij wandelaars. Vlakbij vindt u Somal, een typisch Ardeens dorpje met vakwerkhuizen, gelegen in een dal. Afstand tot Durbuy ca 10 km, tot Marche 8 km, tot Rochefort 25 km.
 

Noiseux

Toeristisch dorpje in de Ourthevallei. Vanuit de meeste woningen heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. In de zomer kunt u gebruik maken van het speciaal aangelegde strand en de zonneweide. Van daaruit kunt u ook kano's te water laten. In het dorp zijn de nodige winkels (bakker, superette), evenals een restaurant. Noiseux bevindt zich op 7 km van Durbuy, Marche en Barvaux en behoort tot de gemeente Somme-Leuze.
 

Ny/Hotton

Het pittoreske dorpje Ny is een rustige deelgemeente (150 inwoners) van het bekende plaatsje Hotton (4 km). In deze streek waar de Ourthe de Aisne ontmoet, kunt u zich de Ardennen voorstellen als één aaneenschakeling van beboste ravijnen, snel stromende riviertjes en steile rotsen met hier en daar een burcht. Als u beslist de bezienswaardigheden in de omgeving een bezoekje te brengen, dan komt u zeker niet bedrogen uit. Er is Hotton, met zijn Faber molen en zijn grotten (ca. 5 km), 'Grotten van Duizend-en-één Nachten' genoemd omwille van haar sprookjesachtige druipstenen. Op minder dan 10 km bent u in Wéris; in de bossen rondom ziet u diverse menhirs en 2 dolmens waarvan de oorspronkelijke bestemming niet helemaal duidelijk is. Eveneens het bezoeken waard zijn het kleine en charmante Durbuy met zijn 17e eeuws kasteel (15 km) en La Roche (20 km). Zie ook Marche-en-famenne (12 km).
 

Ocquier

Ocquier ligt op slechts 8 km van Durbuy, bekend als het kleinste stadje ter wereld en de restaurants en tavernes ronde de “Grand’Place”. Het dorp geeft de typische aanblik van de Condroz streek en biedt alles wat een verblijf tot een geslaagde vakantie kan maken. Er is een openlucht zwembad, je kunt er eindeloos wandelen door de prachtig glooiende streek. In het dorp loop je van de ene verrassing naar de andere: de intieme “Cour des Moines” met geklasseerde huisjes, de Romaanse kerk en de Vieux Moulin… In de streek kun je de Grotten van 1001 Nacht (Hotton) bezoeken, maar ook de buxustuin in Durbuy, het kasteel van Modave... De sportievelingen kunnen hun hartje ophalen door de Ourthe per kajak af te varen of om een adventure sport te beoefenen, keuze genoeg…
 

Septon Domaine de Bellevue

Domaine de Bellevue, dat overigens zijn naam eer aan doet met het prachtige uitzicht vanuit alle bungalows, ligt op enkele kilometers afstand van Durbuy. Oneux, Septon, Tohogne, Heyd en Oppagne zijn pittoreske dorpjes met veel huizen in grijze natuursteen en behoren allen tot de gemeente Durbuy.
 

Somme-Leuze

Het dorp heeft door zijn uitzonderlijke ligging een panoramisch uitzicht op de uitlopers van de Ardennen. Twee rivieren, de Somme en de Ourthe meanderen door het landschap. Somme-Leuze biedt u alle ingrediënten voor een rustige vakantie te midden van een prachtige natuur. Het dorp ligt op 10 km van Durbuy.

Route

Sleutel adres :
Ourthe & Somme Receptie
Trou du Renard 9
5377 Somme-Leuze
Tel : 086.32.21.19
Fax : 086.32.28.82
info@ourthe-somme.be

Aanbevolen reisweg.- Via Brussel : E411 richting Namen /Luxemburg. Voorbij Namen (Namur), afrit 18, N4 richting Marche. In Sinsin, afrit Durbuy/Somme-Leuze (N929). Neem daar links richting Durbuy. U rijdt door de dorpjes Nettinne, Heure en Baillonville. Volg in Baillonville de N63 richting Luik (Liège) en neem de eerste afslag naar Somme-Leuze. Neem de tweede weg links na de kerk (gele pijlen Ourthe & Somme volgen).- Via Luik : In Luik richting Ardennes/Luxembourg. Volg de ring tot afrit 37 (Seraing/Marche, in de tunnel). Blijf richting Marche volgen. Aan het voetbalstadium van Standard, de N63 nemen in de richting van Marche. Deze weg volgen tot de afslag Somme-Leuze. Neem deze afslag, ga links en meteen rechts richting Durbuy /Somme-Leuze. In Somme-Leuze gele pijlen Ourthe & Somme volgen.De sleutel van uw huisje kan u afhalen op de receptie van Ourthe&Somme.

Openingsuren van de receptie.

Maandag : 9u00 - 18u00
Di – wo – do : 9u00 – 18u00
Vrijdag : 9u00 - 20u00
Zaterdag : 9u00 – 17u00
Zondag : ****

Indien u niet kan aankomen tijdens onze openingsuren of op de gereserveerde aankomstdag vragen wij u dit per telefoon of mail te melden ( Zie hierboven).

Locatie van ons park

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt ! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien ?

 • Reisdocumenten : paspoort, voucher, reisroute…
 • Het nodige om kosten ter plaatse te voldoen. In dit vakantiepark kan u enkel cash of met VISA/Mastercard betalen.
 • Lakens (indien u deze niet besteld heeft)
 • Bad en keukenlinnen
 • Wc-papier
 • Zaklamp (in geval van late aankomst)
 • IBAN en BIC codes voor nederlanders

 

Vraag bij de receptie om kortingsbonnen voor de diverse activiteiten uit de omgeving !