top-header-call top-header-call-tel
select-language

Ourthe & Somme: Vakantiewoning in de Ardennen

Deze kan ingevuld worden per pagina

Ourthe & Somme: Vakantiewoningen in de Ardennen

Ourthe & Somme bedrijf, Somme-Leuze België

"Dé specialist in vakantiewoningen in de Belgische Ardennen" Ourthe & Somme bestaat dit jaar 35 jaar en is actief in de verhuur en verkoop van vakantiewoningen en bungalowparken in de Belgische Ardennen. Het hoofdkantoor, gevestigd in Somme-Leuze, regio Durbuy, vormt het centrale punt voor promotie, marketing, contracting reserveringen, onderhoud, inkoop en boekhouding. Het beheer van de diverse parken gebeurt door eigen beheerders die hiervoor richtlijnen ontvangen van het hoofdkantoor.

Verhuur van vakantiehuizen en bungalowparken 

Ourthe & Somme beheert en verhuurt uitsluitend in de Ardennen ca 120 vakantiewoningen en 10 bungalowparken. De medewerkers van Ourthe & Somme kennen de streek perfect. De meeste onder hen wonen er reeds geruime tijd. Ze kiezen dus met zorg de vakantiewoningen op de mooiste plekjes. Ook wat betreft kwaliteit dienen de woningen aan strenge eisen te voldoen. Een vakantiewoning dient minimaal hetzelfde comfort te bieden als de eigen woning. Bovendien moeten er nog extra’s geboden worden in de vorm van een grote tuin, een mooi uitzicht en faciliteiten zoals sauna of whirlpool. De huizen staan verspreid in vele dorpen en dorpjes, maar ook in tien door Ourthe & Somme geëxploiteerde bungalowparken. Deze parken hebben elk een eigen sfeer en identiteit. De gasten komen nooit in een standaardpark terecht, maar logeren in een omgeving, waarin de Ardennen overheersen. De streek is en blijft een zeer belangrijke zo niet overheersende factor. De overkoepelende organisatie staat garant voor een juiste prijs/kwaliteit, service en gastvrijheid.

 

Makelaardij in de Ardennen

Ourthe & Somme is in de Belgische Ardennen de eerste professionele organisatie, met erkende IPI makelaars, voor verkoop van tweede woningen. Marc Ponnet runt  reeds meer dan 40 jaar de verkoop van vakantiewoningen in de Ardennen en startte, samen met zijn echtgenote, Ourthe & Somme op in het jaar 1981. Sinds 1996 worden ze bijgestaan door dochter Els en Schoonzoon Rudi Merlo, eveneens erkende IPI makelaars. Ourthe & Somme heeft in haar portefeuille een grote diversiteit aan woningen gaande van een eenvoudige houten woningen  tot grote landhuizen.  Alle woningen zijn kwalitatief en hebben een mooie ligging, de makelaars zijn bijzonder kritisch in de beoordeling.

Ook in een aantal vakantieparken, vb. Domaine du Bonsoy, La Boverie, worden regelmatig woningen verkocht. De nieuwe eigenaars kunnen contracten afsluiten met de verhuurafdeling, onder leiding van dochter Kit, die zorgt voor een optimaal rendement. Niemand is verplicht te verhuren. Indien toch opdracht wordt gegeven moet de woning comfortabel ingericht zijn.

Buiten woningen worden ook bouwgronden verkocht. Meestal zijn het ruime percelen  van +/- 1000 m2. Samen met architecten, bouwfirma's en eigen ervaren personeel kunnen wij de bouw van tweede woning realiseren. Authentieke Ardense huizen kunnen door ons gerestaureerd worden en aangepast aan de moderne eisen van comfort.

 

      

Aannemersbedrijf

De bouwtak van de onderneming bestaat 13 jaar en functioneert met een klein team van ervaren mensen. Er worden niet alleen nieuwe gebouwen neergezet, maar authentieke Ardense huizen worden geheel in stijl gerestaureerd en aangepast aan de moderne eisen van comfort.

 

Voor meer informatie: 
Ourthe & Somme 
Telefoon: (0032)-(0)86-322 717
Telefax: ( 0032)-(0)86-320 224 
E-mail: info@ourthe-somme.be