Ourthe & Somme, Somme-Leuze België

"Dé specialist in vakantiewoningen in de Belgische Ardennen" Ourthe & Somme bestaat dit jaar 30 jaar en is actief in de verhuur en verkoop van vakantiewoningen en bungalowparken in de Belgische Ardennen. Het hoofdkantoor, gevestigd in Somme-Leuze, regio Durbuy, vormt het centrale punt voor promotie, marketing, contracting reserveringen, onderhoud, inkoop en boekhouding. Het beheer van de diverse parken gebeurt door eigen beheerders die hiervoor richtlijnen ontvangen van het hoofdkantoor.

Verhuur van vakantiehuizen en bungalowparken

Ourthe & Somme beheert en verhuurt uitsluitend in de Ardennen ca 120 vakantiewoningen en 10 bungalowparken. De medewerkers van Ourthe & Somme kennen de streek perfect aangezien ze er zelf vaak al lang wonen. Ze kiezen dus met zorg de vakantiewoningen op de mooiste plekjes. Ook wat betreft kwaliteit dienen de woningen aan strenge eisen te voldoen. Een vakantiewoning dient minimaal hetzelfde comfort te bieden als de eigen woning. Bovendien moet er nog extra’s geboden worden in de vorm van een grote tuin, een mooi uitzicht en faciliteiten zoals sauna of whirlpool. De huizen staan verspreid in vele dorpen en dorpjes, maar ook in tien door Ourthe & Somme geëxploiteerde bungalowparken. Deze parken hebben elk een eigen sfeer en identiteit. De gasten komen nooit in een standaardpark terecht, maar logeren in een entourage, waarin de Ardennen overheersen. De streek is en blijft een zeer belangrijke zo niet overheersende factor. De overkoepelende organisatie staat garant voor een juiste prijs/ kwaliteit verhouding, service en gastvrijheid. 

Makelaardij

Ourthe & Somme was in de Belgische Ardennen de eerste professionele organisatie (erkende makelaardij) voor verkoop van tweede woningen. Zij is eigenlijk de basis van de gehele holding. Marc Ponnet werkt al ruim dertig jaar in de sector van verkoop van vakantiewoningen en runt deze tak van het bedrijf al sinds 1981. In eerste instantie samen met zijn echtgenote, die later de verhuur voor haar rekening nam. Sinds 1996 wordt Marc in de makelaardij bijgestaan door één van zijn dochters Els en schoonzoon Rudi Merlo, eveneens beëdigde makelaars. De makelaardij heeft een grote diversiteit aan objecten in portefeuille: van een eenvoudige houten woning tot prachtige landhuizen. De woningen hebben echter één ding gemeen: kwaliteit en een mooie ligging. De makelaars zijn bijzonder kritisch in de beoordeling daarvan. In een aantal parken met name Domaine du Bonsoy en La Boverie staan regelmatig gemeubileerde woningen te koop. Indien de nieuwe eigenaar dit wenst kan de verhuurtak Ourthe & Somme zorgen voor een optimaal rendement. Echter er bestaat absoluut geen verplichting tot verhuur. Het huis moet dan wel voldoen aan de gestelde criteria. De laatste tijd gaat er vooral veel aandacht uit naar verkoop uit beleggingsoverwegingen, dus objecten in parken met een gegarandeerde opbrengst. Deze formule werd al enige tijd gebruikt in Clos des Horlès te Virton, waar maar liefst een opbrengst van 7% wordt geboden. In Résidence Durbuy, waar de verkoop van luxe appartementen nu een aanvang heeft genomen wordt ook drie jaar lang een zeer aantrekkelijke opbrengst gegarandeerd. Het bedrijf verkoopt niet alleen bestaande woningen, maar verhandelt ook bouwgrond. Het gaat altijd om mooi gelegen en ruime percelen (meestal 1000m² of meer). Onze makelaars kennen zowel de streek als de markt van tweede woningen door en door, zodat steeds een aantrekkelijk aanbod voorhanden is.

Aannemersbedrijf

De bouwtak van de onderneming bestaat 13 jaar en functioneert met een klein team van ervaren mensen. Er worden niet alleen nieuwe gebouwen neergezet, maar authentieke Ardense huizen worden geheel in stijl gerestaureerd en aangepast aan de moderne eisen van comfort.

 

Voor meer informatie:
Ourthe & Somme
Telefoon: (0032)-(0)86-372 717
Telefax: ( 0032)-(0)86-320 224
E-mail: info@ourthe-somme.be

BTW : BE0421325735